Dongguan Enuo kapang Co., Ltd mangrupikeun cabang tina Hong Kong BHD Group, desain kapang plastik sareng pabrik mangrupikeun bisnis inti na. Salajengna, bagian-bagian logam mesin CNC, produk prototipe R&D, perlengkapan pamariksaan / Gauge R&D, produk palastik nyetak, nyemprot sareng perakitan ogé kalibet.

How to control the deformation of air &water tank part?-design section
Kreativitas 5 Koméntar Jul-27-2020

Kumaha carana ngontrol deformasi bagian bak udara & cai? -Bagian desain

1, Desain pre-deformasi mangrupakeun konci na

Ngeunaan kapang udara produk plastik & tangki cai, kualitas ngendalikeun desain sareng manufaktur langkung sesah tibatan jinis normal, sabab bagian-bagian jinis ieu biasana dicetak ku bahan PA6 (PA66) + GF (30-35%) sanyawa, sareng ieu jenis bahan gampang pikeun meunangkeun deformasi nalika prosés nyetak, sareng ukuran produk saluyu gampang kaluar tina kasabaran. Ku alatan éta, dalit sareng teratur deformasi na, maka pikeun ngalakukeun desain pre-deformasi dumasar kana pangalaman sareng analisis analisis CAE dina prosés desain awal parantos janten konci pikeun kasuksésan pembuatan kapang.

Tim kapang Enuo gaduh langkung ti 10 taun pangalaman dina pembuatan kapang pra-deformasi, sareng parantos ngalayanan Valeo, Mahle-behr, Delphi sareng para pelanggan suku cadang mobil anu terkenal di dunya. Di dieu urang ngenalkeun sakedap pangalaman urang dina pembuatan kapang cai & tangki cai otomatis. Cindekna, perusahaan anu béda ngagaduhan prakték anu béda, upami anu maca leres-leres gaduh pandangan anu béda, ogé wilujeng sumping komunikasi sareng kami.

2, Nganalisis gambar bagian, netelakeun area konci produk sareng ukuran

Ngartos bidang penting dina produk sareng ukuran konci anu aya hubunganana mangrupikeun léngkah pangpayunna nalika gambar produk palanggan sumping, teras langkung merhatoskeun pentingna éta, sapertos produk "End end" ("End end" diperyogikeun anu paling ketat, lempeng sareng toleransi ukuran bentuk, sareng bagian sanés tina dimensi produk bakal nuturkeun parobihanana), "Tube orifice" area (diménsi "tube orifice" ogé penting pisan, biasana penataan, silindris sareng toleransi dimensi diperyogikeun) sareng produk " Iga "sareng tulang rusuk" bentuk U "sareng sajabana, aranjeunna ditingalikeun di handap:

 How to control the deformation of air &water tank part (1)

Pikeun kapang anyar, ngalakukeun pre-deformasi kana produk (ngalakukeun "kompensasi bahan" dina arah anu sabalikna tina perkiraan deformasi sateuacana numutkeun pangalaman sareng analisis CAE, ngusulkeun ngajantenkeun aranjeunna leres saatos éformasi aktual dipilampah). Saatos sidang kapang, ngalakukeun sababaraha modifikasi alit dumasarkeun deformasi aktual tina citakan produk, pikeun menerkeun géométri palastik, bentuk sareng posisi sareng sajabina.

3, Ngagambar produk.

Pikeun ngagampangkeun ngaoptimalkeun kapang hareup, ngagambar data produk 3D anyar ku nyalira numutkeun produk pelanggan diperyogikeun (parameter penting kedah dijaga). Nangtukeun nilai deformasi produk, digabungkeun sareng analisis aliran kapang sareng pangalaman pikeun ngarobih data produk, di handap anjeun tiasa ningali tren deformasi anu ngalaman:

 How to control the deformation of air &water tank part (4)

How to control the deformation of air &water tank part (3)

How to control the deformation of air &water tank part (2)

Di dieu, sababaraha tips resep kabagi dina prosés redrawing, sapertos: salawasna mimitian ngagambar area "Base end permukaan", numutkeun nilai deformasi ngagambar lempeng, kurva rata dina ujung produk, tingal kana kurva éta kana "Regangan" (paréntah UG) permukaan lempeng. Permukaan rata dilakukeun ku "Border" (paréntah UG). Léngkah ieu penting, pikeun ngagampangkeun parobihan ka hareup, ngagambar kurva heula, ulah langsung "manteng" (paréntah UG) langsung, teras nganggo permukaan deformasi lempeng kéngingkeun bentuk produk ku "Offset" (paréntah UG). Pikeun ngahindarkeun ngarobih seueur bagian kapang nalika kapang dina ngaoptimalkeun ieu, ngalakukeun pemotongan bahan palastik di daérah "Base end permukaan", teras pulangkeunana dina modifikasi T1-T3 dumasar kana deformasi produk anu saleresna (ditambah plastik).

Tip pamayaran mangpaat:

1. Entong niron produk palanggan permukaan profil sajauh-jauhna, cobi tarik ku nyalira. Janten, pikeun modifikasi kapang ieu gampang dirobih, kalebet kandel témbok. upami bentukna disalin tina produk pelanggan maka saatos sababaraha modifikasi, data 3D bakal ngagaduhan distorsi.
2. Dina prosés ngagambar, sabisa-bisa mariksa data produk 2 / 3D palanggan pikeun nyegah béda-béda.

4, kamungkinan tren deformasi ngeunaan bagian penting produk

1, The deformasi produk "Base tungtung permukaan"

Sajauh mungkin pikeun ngalakukeun aksi réduksi kana bahan palastik nalika ngamimitian, éta tiasa nyingkahan réo bagian kapang sajauh-jauhna. Garis beureum di handap nunjukkeun tren estimasi produk. punten perhatosan tulang rusuk "Boss" atanapi "U-berbentuk" atanapi bahan anu aya hubunganana kedah dipindahkeun sareng "Base end permukaan" sasarengan (Sababaraha bahan handapeun bos naék turun 0,5mm, maka "Bos" ogé kedah turun 0,5 ), terus ngagambar batur. Disarankeun ngagunakeun "permukaan" (paréntah UG) pikeun ngagambar aranjeunna.

22

23

2, Deformasi produk "Tube orifice"

Bentuk radius "R" dina akar tabung kedah persis sami sareng data produk pelanggan, sabab radius "R" ieu mangaruhan kakuatan daérah penting dina produk. Pikeun kaayaan normal, tabung buleud kedah dikirangan palastik ku samping heula, teras robih nilaina numutkeun deformasi saleresna, pikeun tabung anu langkung ageung, bentuk tabung panginten didesain salaku bentuk lonjong sateuacanna.

 24

3, produk "U" bentukna deformasi bit plastik

Plastik "bentuk U" ogé kedah dilakukeun kira-kira 2-3 derajat deformasi, daérah tengah tulang rusuk "U -shape" kedah ngalakukeun bahan motong ku samping ogé (gambar 1). Saatos sadaya produk parantos digambar ogé teras ngararancang radius "R" (ogé pikeun mempermudah perobihan, kadang-kadang ngawangun deui radius "R" bakal gagal atanapi lami-lami dikaluarkeun), upami sababaraha géométri dina data 3D nasabah henteu kabeurangan, urang tiasa chamfer aranjeunna upami aranjeunna henteu mangaruhan perakitan bagian (kaseueuran konsumén resep bentukna seukeut janten chamfered ku radius "R"). Salaku tambahan, sababaraha géométri anu kawéntar dina awak utama produk ageung, jenis deformasi produk ieu kedah langkung merhatoskeun kana paralelisme sareng perpérikularis (gambar 2).

 26

5, Kacindekan

Di luhur aya pangalaman urang sorangan dina ngarancang produk otomatis mobil & cai tank- "gampang deformasi" kapang produk. ngarengsekeun léngkah ieu saé, kuring pikir satengah kasuksésan pembuatan cetakan sapertos éta bakal ngagaduhan, teras dimana anu sanésna deui? mangga tingali bagian salajengna tina tulisan ieu "Naha anjeun terang kumaha ngadamel kapang pra-deformasi? -bagian produksi" minggu payun.
Ok, pamiarsa anu dipikacinta. hatur nuhun kana waktosna kanggo maca di dieu. ngarepkeun ningali anjeun dina bagian salajengna!


Waktos Post: Jul-27-2020